Terkkuja taalta paakaupungista! Lahdettiin aamulla klo. 7 aikoihin hotellilta bussille ja matkattiin n. kuusi tuntia Siem Reapista Phnom Pheniin. Matkan aikan pysahdyttiin yhteen pieneen kylaan (en tieda sen nimea) ja heti kun astuttiin bussista ulos, oli ymparilla taas hirvea maara lapsia kaupittelemassa hedelmia. Tarjolla oli myos paistettuja hamahakkeja, heinasirkkoja ja ties mita. Ei kuitenkaan ostanut niita kun oltiin jo ehditty ostaa perunalastuja ja suolapahkinoita. Harmi, silla sirkka snaksut olisi varmaan ollut toooosi hyvaa. :) Sain kuitenkin kunnian pidella melkoisen suurta ( lapsen kammenne kokoista) hamahakkia rinnuksillani, kun yksi pieni tytto sen siihen laittoi. Sanoi vain "not bad"ja laitton sen paitaan kiinni... Melko eksoottinen kokemus. Tanaan olin vuorostaan "Very pretty lady, I remember you" vaikka en ostanutkaan mitaan kaupustelija tytoilta.

Phnom Phen on kaikkea muuta mita kuvittelin. Siina missa Siem Reap oli melko siisti ja rauhallinen kaupunki,  tama on ruuhkainen, likainen ja kaikin puolin melko kaoottinen. Liikenne on ihan hurjaa ja taalla saa todellakin varoa henkensa edesta, ettei jaa mopon alle. Niita on meinaan paljon ja jokaisen kyydissa istuu ainakin kaksi tai kolme ihmista, tai enemman. Perheet kulkee mopoilla joka paikaan ja ihan pienetkin lapset istutetaan kyytiin ja niin koko perhe paristelee pitkin katuja.

Taalla jos missa voi nahda elaman nurjan puolen. Kadut ovat todella likaisia ja ihmisia nukkuu kaduilla. Kerjalaisia on paljon ja nakeepa taalla sellaisiakin ihmisia, joilta puuttu enemman kuin yksi raaja. Jostain syysta ihmiset ovat kuitenkin hymyilevia ja ystavallisia, ja yleisesti ottan pelkka paan pudistelu riittaa jos et halua ostaa mitaan. Tuktuk kuskit huutelvat kyyteja joka mutkassa mutta heillekin riittaa yleensa pelkka "no".

Huominen on viela vahan auki, mennaan ehka katsomaan sodan kauhuja museoon. En usko etta viihdytaan taalla kovin montaa paivaa, sen verran sekasortoinen paikka tama on.

Pretty lady kiittaa ja kuittaa. PP hiljee.

J & T