Herattiin tanaan jo ennen kuutta ja lahdettiin kohti bussiasemaa. Matkatiin tuktukilla puolisen tuntia ja saatiin ostettua liput 8.30 Aranya Prathetiin lahtevaan bussiin. Liput maksoi 212 batia per naama,eli ei kovin paha hinta. Matka kesti n.4,5 tuntia ja paastiin bussilla rajalle asti. Rajalla alkoikin sitten heti melkoinen hassakka. Erilaista avuntarjoajaa oli joka puntissa ja hihassa kiinni. Syotiin ihan hyvat ruoat, hintaa juomineen oli 150b.

Sen jalkeen siirryttiin Thaimaan rajan yli mentiin ostamaan viisumeita. Oltiin luettu juttuja ja kuultu tarinoita, etta viisumista yritetaan kiskoa ylimaaraista, ja niinhan kavi nytkin. Seinassa lukee selkeasti 20 dollaria mutta rajamiehet yritti kiskoa 1000b (noin 20 euroa). Kun sanottiin etta ei makseta ja yritettiin selvittaa hintaa, niin aijat pakeni omiin kppeihin ja totesi vaan etta "no visa". Huhailtiin siina sitten hetki ja yritettiin kartottaa, mita muilta lankkareilta yritetaan kiskoa, ja huomattiin etta hinta oli sama. Eipa siina sitten muu auttanut kun kiltisti maksaa se 1000 batia kun muutkin maksoi. Seuraavassa vaiheessa jonotettiin viela Kambodsean rajalla ja sitten vasta paastiin yli.

Rajan jalkeen otettiin taksi ja hinnaksi sovittiin 20 dollaria. Rajalta Siem Reapiin on noin 150km, joten hinta ei ollut paha. Rajalla oli myos tarjolla "ilmaisia"busseja, mutta jostain syysta en oikeen tahdo uskoa etta mikaan talla sentaan ilmaista olisi. :) Taksi maktkan aikana pysahdyttiin muutaman kerran, mm. tankkaamaan ja pesemaan autoa. Lehmia tallusteli koko matkan ajan pitkin tieta ja tien reunoja, ja kaiken nakoisia kuljetuksia (kuten sika mopon tarakalla) tuli vastaan. Matkalla oli sattunut  onnettomuus, ja kavi ilmi etta meidan taksikuski tunti kyseisen perheen. Auto oli mennyt tielta aidan lapi riisipellolle ja auto makasi kylellaan pellolla. Onneksi kenellekaan ei kuulemma kaynyt pahasti.

Tie oli yllattavan hyvassa kunnossa koska niiden tarinoiden perusteella, joita oli lukenut, olin odottanut paljon pahempaa. Kokonaisuudessaan taksimatka kesti noin 3 tuntia. Taksi jatti meidat jonnekin kaupungin rajalle, josta matka jatkui viela tuktukilla. Kuski ei kuulemma voinut vieda meita perille asti, koski hanella oli "ongelmia"poliisin kanssa. :) Tuktuk kuski toi meidat ilmaiseksi guesthouselle ja sovittiin, etta sama tyyppi lahtee meille huomenna oppaaksi Angora Watin temppelialueella. Lupasi keirrattaa meita 12 dollarilla koko paivan.

Tama paiva meni siis matkustaessa ja huominen temppeleilla. \

Siem Reap rauhoittuu, hyvaa yota mussukat!

J & T