Koska tanaan ei ole tapahtunut mitaan ihmeellista, ajattelin kertoa jotan taman maan ihmeellisesta faunasta.

Ensinnakin taalla on lehmia ihan joka puolella. Niita kopsottelee kadun varsilla ja teilla, ja suurin osa kulkee ihan vapaasti missa lystaa ja miten lystaa. Melko hurjaa katseltavaa valilla kun bussi painattaa satasta ja lehma vaan seisoo tiella. Mekin saatiin tanaan lahituntumaan lehmiin (ei mitaan pahaa) kun vuokrattiin mopo pariksi tunniksi, ja ajeltiin hetki lehmalauman rinnalla. Onneksi ne on varsin rauhallisia elukoita, eika ne valita mopedeista tipaakaan. Maaseuduilla nakyi isoja vesipuhvelita kun tultiin tanna Sihanoukvilleen. Siella ne vaan ilakoi mutalammikoissa ja heilutteli ystavalliseti korvia. (Vaikka en kylla usko etta n eolisi kovin ystavallisia.)

Hevosia on melko vahan, olen nahnyt vain muutaman pollen koko matkan aikana. Tosin taalla Sihanoukvillessa on kaksi heppaa joka paiva meidan hotellin edustalla rouskuttamssa (tai vouskuttamassa kuten kummipoikani sanoo) heinaa. Siina ne jollakin joutomaan plantilla seisoskelee koko paivan ja illaksi haetaan kotiin. Juuri asken juoksivat tasta internetpaikan ohitse.

Kanoja on myos ihan pirusti. Niita vilistaa tien reunoilla ja niita nakee niin maalla kuin kaupungissakin. Phnom Penhissa meidan guest housea vastapaata oli joku moottoripyorakorjaamo (tai vastaava) ja siella oli kanoja ja kukko.

Sitten taalla on myos koiria. Jokaisella ravintolalla ja hotellilla taitaa olla ainakin muutama koira pentuineen. Kissojakin on, mutta en tieda omistaako niita kukaan. Phnom Penhissa nahtiin ihan pikkuruinen kisu, joka juuri ja juuri osasi kavella. Silla oli jotain haikkaa takajalossa ja ne oli ihan lenkurallaan. Onneksi se oli sellaisessa kaupassa, jossa myyjiltakin puuttuui kasia tai jalkoja, joten kaipa siita pidettiin siella ihan hyvaa huolta kun sekin oli vammainen.

Ja sitten on tietysti erilaisia lintuja, perhosia ja kaikenmaailman otokoita. Hyttysia on onneksi melko vahan mutta olen siita huolimatta saanut muutaman mojovan paukaman. Kutittaa ihan pirusti koko ajan.

Phon Penhissa nahtiin myos norsu. Siina se tallusteli tieta pitkin ja me istuttiin ravintolassa syomassa. Aika hassu kokemus sekin.

Ollaan varmaan nahty muitakin otokoita, mutta tuossa on nyt kaikkein yleisimmat ja/tai harvinaisimmat. Etta sellaista se elama taalla pain maailmaa minun silmin on.

Huomenna mennaan kansallispuistoon, toivottavasti aurinko paistaa. Tanaan on onneksi paistanut. :)

J & T