No niin! Nyt on sitten ihmetelty luonnon ihmeita kaksi paivaa. Saavuttiin eilen Bangkokista Pak Chongin kaupunkiin ja haroiltyamme siella hetken hypattiin lavataksiin ja suunnattiin kohti kansallispuistoa.

Sen jalkeen tapahtui erinaista saatoa ja lavataksi-ajelua pitkin ja poikin kylia, ja koska tilanne alkoi olla jo siina pisteessa, etta en enaa kyennyt puhumaan T:lle mitaan (koska multa meni hermot siihen sahlaamiseen), niin en edes aloita koko tarinan kertomista nyt. Kerronpahan vaan etta loppu hyvin kakki hyvin, ja tunnin saatamisen jalkeen paastiin ihan mukavaan resorttiin. 

Heti kun oltiin saatu huone itsellemme ja vahan ruokaa mahaan, niin suunnattiin neljan tunnin retkelle katselemaan lepakkoluolia. Kaytiin yhdessa luolassa, jossa oli muutama budhapatsas ja lepakoita katto taynna. Sen jalkeen mentiin toiselle luolalle, jossa asuu miljoonia lepakoita. Vahan ennen auringonlaskua lepakot lahtee metsastamaan otokoita laheiseen luonnonpuistoon ja kun miljoonia lepakoita paattaa lahtea samaan aikaan syomaan, niin voi pojat etta niita on paljon! Oltiin noin tunnin verran luolan alapuolella niitylla katsomassa kun lepakoita vaan virtasi tasaisena virtanan ulos luolasta. Ja sita jatkui viela kun lahdettiin pois. Naytti ihan kun taivaalla olisi kiemurrellut iso musta kaarme. Oli aika hieno tunne seisoa lepakkovirran alapuolella ja kuunnelle niiden sirkutusta ja tuntea se tuulenvire, mika kaikista niista paan ylapuolella lentavista lepakoista muodostui.

Tanaan oltiin sitten koko paivan retkella kansallispuistossa. Ensin ajeltiin autolla puistooon ja pallisteltiin mahtavia maisemia. Sen jalkeen vaelleltiin viidakossa muutama tunti, kaytiin elaintornissa tahystamassa elaimia, kaytiin katsomassa vesiputousta ja lopuksi yritettiin viela nahda norsuja, mutta niista ei nakynyt tanaan jalkeakaan. Se, mita tanaan nahtiin oli muutama lauma makakeja, aiti ja lapsi gibboni, paikallinen tukaani eli great hornbill, sambar seka barking deer (nama ovat siis eraanlaisia hirvielaimia), ja kaikeinmoisia tuhatjalkaisia ja muita otokoita. Nahtiin myos tosi ilkean nakoinen skorpiooni (ei kuulemma ollut tappava mutta myrkyllinen) ja kaksi kaarmetta (toinen oli kuulemma tosi myrkyllinen). Retki oli ihan hyvaa ajanvietetta ja onneksi nahtiin edes noin paljon elaimia. Tiikeri olisi ollut tietysti kiva nahda, mutta kun niita asustaa kuulemma ehka noin kymmenen kappaletta koko 2000 neliokilometrin alueella, niin eipa sattunut sitten tanaan yhtaan kohdalle.  :/

Huomenna lahdetaan taas kerran kohti Bangkokkia ja vietetaan viimeiset nelja paivaa siella. Paasen vihdoinkin vahan shoppailemaan!

J & T

p.s. Ainiin! Melkein unohdin taman paivan vaarallisimman otokan eli iilimadon! Jouduttiin vetamaan joulutontun tossujen nakoiset lakanakankaiset topposet jalkaan ennen kuin lahdettiin viidakkooon, koska tahan aikaan vuodesta viidakko kuhisee iilimatoja! Ja kylla niita olikin! Sitten kun saatiin vihdoin ottaa topposet pois ja matoja ei enaa pitanyt olla, niin eikos T mene seisomaan johonkin puskaan tien reunaan ja tadaa: saldona kolme iilimatoa heti kintuissa kiinni! Yok! Onneksi ne lahti helpoisti pois ja ne on ihan vaarattomia, mutta ei se tieto kylla tehnyt niista yhtaan miellyttavampia.