Puuh... vihdoinkin ollaan taalla. Lahdettiin aamulla ennen kasia Kambodsasta Sikhanouvillesta ja matkan oli tarkoitus kestaa about 7 tuntia. Yllattean taalal kun juurikaan mikaan ole niin kuin meilla, (kuten aikataulut) niin matka kestikin melkein 11 tuntia. Pikkusen alkoi ehka olla jo nalka, kun oltiin syoty ennen seiskaa aamupala ja matkalla muutama kourallinen pahkinoita ja sipseja, seka mars patukka. Onneksi saatiin asken ruokaa, tosin sade meinasin pilata senkin ja jouduttiin odottamaan sapuskoja aikasta kauan. Piti siirtya rannalta sisalle syomaan ja siina sitten tarjoilijat juoksutti lautasia ympari ravintolaa hetken aikaa, kunnes kaikkien ruoat oli taas oikeilla omistajilla. Mutta nyt on loppu hyvin kaikki hyvin.

Taalla on juuri meneillaan joku paikallisten  viiden paivan lomakausi, joka onneksi paattyy huomenna. Jouduttiin majottumaan vahan kalliimpaan lukaaliin (noin 40 euroa yo, Kambodsassa oli noin 20 euroa), mutta eikohan tassa yhden yon voi nukkua. Huoneen ikkunasta on suora nakyma merelle seka uima-altaalle, ja huone on iso kun mika. Siina on jopa erillien pukeutumishuone. Wohoo! Vahan luksusta tahan reisaammisen valilla. :) Huomenna sitten etsitaan joku vaatimattomampi majapaikka.

Matka tanne alkoi siis aamulla kun meita tultiin hakemaan hotellilta. Ajettiin bussiasemalla, jossa odotettiin noin puoli tuntia. siita sittenm korroteltiin Kambodsan rajalla noin 4 tuntia kunnes vahan enne rajaa hajosi bussi. Onneksi oltiin jollain ihmeen varikolla ja saatiin melko nopeasti uusi bussi. Rajalla meni jonkin aikaa kaikkien kassihaslaysten ja muiden muodollisuuksien kanssa, ja siita jatkettiin matkaa Thaimaan puolella minibussilla. Kun ontiin jattu vajaa puoli tuntia, niin tass piti vaihtaa bussia, eli siirryttiin vaan minibussista toiseen. Siita sitten korroteltiin about tunti ja taas vaihdettiin minibussia. Kunnes vihdoin saavuttiin Tratiin, jossa taas vaihdettiin minubussia. Tassa vaiheessa alkoi olla jo pinna melko kirealla. Sitten tultiin lautttalippujen ostopaikkaan, josta saatiin liput ja siirryttiin avolava-autoon, jolla ajettiin lautalla. Lautalle mentiin tunnin verran ja siita taas avolava-autoon, jolla vihdoin paastiin hotellille. Ja nyt ollaan siis taalla.

Koska ollaan molemmat ihan poikka, taidetaan vaantaytya juuri nyt yopuulle, hyvia unia mussukat. Kello on taalla nyt 20.40.

Kettu kuittaa!

 

J & T