Olin viimeksi taalla Koh Changilla tasan nelja vuotta sitten, ja silloin tama oli viela jokseenkin hiljainen ja vaatimaton paikka. Taalla saattoi istuskella palmujen alla rauhassa ja turisteja oli melko vahan. Meno oli aika seesteista ja leppoisaa.

Neljassa vuodessa on tapahtuntu todella iso muutos. Taalla on rakennettu aivan valtavasti uusia hotelleja ja kauppoja, ja turisteja (niin paikallisian kuin lankkareitakin) on ihan hirmuisen paljon enemman kuin viimeksi. Tasta on kasvanut ihan erinakoinen paikka kuin mita tama viimeksi oli. Ranta on onneksi pysynyt yhta siistina ja kauniina, joten silta osin en voi valittaa. Kaunis valkoinen hieka ja erittain puhdas ranta hivelevat kaltaiseni esteetikon silmaa. :)

Eilen siirryttiin sielta luxus hotellista pois, ja majoituttiin toiselle rannalle ja vahan vaatimattomampaan hotelliin. Tosin maksettiin uudestakin paikasta noin 35 euroa (eli 1600 batia) yolta, joten ei taalla ihan ilmaista sentaan ela. Hinnat ovat nousseet melkoisesti vuosien varrella, koska meidan Lonely Planet- matkaoppaan mukaan (joka on vuodelta 2005) hinnat on olleet silloin puolet alempana. Eli se mika 2005 on maksanut 1000 batia, maksaakin nyt 2000 batia. Tinkimisen varaa on vahan, mutta kyse on kuitenkin vain satasista. Johonkin bambumajaan paasisi varmasti paljon halvemmalla mutta en halua majoittua ihan mihin tahansa hokkeliin. Mieluummin maksan vahan enemman ja nautin lomasta ilman stressia.

Eilen oli aivan upea aurinkoinen paiva, tanaan tihkuttaa vahan vetta. Ilma on silti todella lammin. Ollaan nyt saaren suurimmassa keksittymassa eli White Sand beachilla. Taalla on kaikkein eniten hotelleja, ravintoloita, kauppoja yms. Vaihdetaan taas tanaan hotellia, koska tassa nykyisessa ei ole uima-allasta, ja halusin sellaiseen missa se on. Saatiin tingattua tosta vahan matkan paasta samaan hintaan bungalowi, joten siirrytaan parin tunnin paasta muutama sata metria eteenpain. Eipa tanne sen kummempia kuulu.

Mukavaa paivaa mussukat, siella kotona se kello taitaa olla vasta kuusi aamulla.

J & T